Deadline og smittevern

Helt siden vi fikk lov til å starte opp igjen i vår, har vi hatt fokus på å opprettholde ekstra gode rutiner for smittevern. Filmproduksjon er kjernen i drifta vår, og det skal være trygt for alle involverte – både foran og bak kamera.

For å bidra til å skape trygghet i bransjen vår, har vi samla 10 trygge tips fra vår smittevernveileder. Husk også at du alltid finner oppdaterte smittevernråd hos Folkehelseinstituttet.

  • Utnevn en smittevernansvarlig, og lag en smittevernplan for hver enkelt produksjon. Gå gjennom denne med alle involverte, og sørg for at de forstår innholdet og hva som kreves av deres rolle i produksjonen.

  • Krever manus/idé at cast eller crew må være tett på hverandre? Sjekk om noe kan skrives/gjøres om slik at det legges til rette for å følge smittevernrådene.

  • Alt utstyr med kontaktflater skal desinfiseres jevnlig. Den enkleste måten å rengjøre utstyr på, er å bruke servietter med desinfiseringsmiddel, antibac-spray eller håndsprit. Ikke glem små knapper og reimer!

  • Høflig vane er vond å vende – det er fort gjort å hjelpe skuespillere/aktører (eller hverandre!) å få på plass utstyr som har reimer, klyper og knotter – for eksempel mikrofoner. Bruk heller ord for å forklare hvordan folk kan tilpasse utstyret selv.

  • Send ut manus, dagsplaner, storyboards og lignende digitalt. Dersom disse må printes, skal alle involverte ha hvert sitt eksemplar. Kopier på papir skal ikke deles på eller sendes på rundgang.

  • Still med rene klær hver dag, og ha så lite accessories som mulig (smykker, ringer, pynt). Bruk gjerne munnbind.

  • Det er alltid hyggelig å spise sammen! Sjekk om cateringleverandør kan levere individuelle porsjoner, eller be prosjektleder legge til rette for individuell servering – for eksempel matpakker.

  • Sørg for at lokalene har gode rengjøringsrutiner både før, under og etter opptak. Flytt produksjonen til et større lokale med mer plass til å holde avstand dersom mulig/nødvendig.

  • Sørg for at arbeidere i postproduksjon har de fasilitetene de trenger for å gjennomføre jobben sin på en smittevernforsvarlig måte. Påsyn og godkjenning av klipp, grade, lyd og online / vfx gjøres digitalt, og utstyr som tastatur/mus etc. skal kun ha en fast bruker eller desinfiseres nøye ved bytte.

  • Hyppig håndvask, håndsprit og AVSTAND til enhver tid der det er mulig. Avstand = omsorg, og beskytter både folka våre og det vi brenner for.

Forrige
Forrige

Gaia Vesterålen med millionstøtte fra Forskningsrådet

Neste
Neste

Vi er Miljøfyrtårnsertifisert!